Park onder de hoogspanningsdraden - MooiBest

MooiBest.com
Ga naar de inhoud

Park onder de hoogspanningsdraden

Het park biedt ruimte voor de jeugd om op het voetbalveld in het park een bal te trappen, te tafeltennissen, of simpelweg te rond te hangen. Voor de ouderen een prima plek om in het zonnetje te genieten van wat er zich rond of soms in de vijver afspeelt en voor de hondenbezitters een prima plek om hun viervoeter eens te laten rennen. Het is bijzonder spijtig te moeten constateren dat juist dat laatste de meeste overlast geeft, want hoewel de hond in het park zijn behoefte laten doen niet toegestaan is (en ook niet nodig is, want er zijn hondentoiletten), blijkt het gras naast de paden bezaaid met hondenpoep te zijn.... Schande.
wilhelminapark, Best in 1991
Wilhelminapark, Best in 2001
Foto genomen in januari 2001 (Tom Lassing)
Het Wilhelminapark vanaf achter het voetbalveld.


  In 2006 bleek dat het park door een paar jaar onachtzaamheid last van achterstallig onderhoud begon te krijgen. Gelukkig reageerde de gemeente alert toen het probleem duidelijk werd.
De foto's die u hieronder te zien krijgt, geven aan dat actie wel dringend geboden was.
In vijf jaar tijd was de vijver compleet dichtgegroeid
Waar is de vijver gebleven? Zomer 2006
Westelijk terras wilhelminaparkvijver in Best 2006
Westelijk terras. Helaas totaal geen uitzicht meer.
Uitzicht richting Rondweg in Best
Uitzicht richting de Rondweg. Alleen maar riet, riet en nog eens riet.
Stenen voor hergebruik zat
Onze lieve jeugd heeft afgelopen winter een hele stoep verplaatst. "Mijn kind doet zoiets niet..." Weet u dat echter héél zeker? Er zijn heel wat "iemands kinderen" aan het gooien geweest. Grevraagd aan enkele kinderen gaf als reactie dat "Niemand" het gedaan had. Nu maar hopen dat 'Niemand" dan nu verhuisd is.
Graafmachine snijdt zich een weg
De graafmachine snijdt zich 12 september 2006 een weg door het riet.
Met grote happen werd het riet weggehaald
Hapje voor beetje wordt het riet weggesneden. Het is echter de vraag of het op deze manier snoeien echt een oplossing is.
We weten het volgend jaar.
Oeps, dat was iets dieper dan voorzien
Bijna man overboord
Oeps... Dat ging op een gegeven moment bijna mis.
Ook in het riet lag zat rommel
Ook tussen het riet bleek zich wat rommel te bevinden. Het is bekend hoe het daar is gekomen. Ook hier heeft 'niemand' het gedaan. Een blik in het telefoonboek leerde dat 'Niemand' blijkbaar verhuisd is. Mogelijk dat we daarom in de toekomst de vijver wel schoon kunnen houden?
Weer uitzicht
Na de eerste dag riet snijden was er weer uitzicht in de richting van de Ringweg.

De rest van het park: (in 2006)
Voldoet zo'n muurtje nog
Voldoet zo'n akelig klein muurtje nog? Het was veel te smal.
Een degelijke goal, maar wel minimaal
Een degelijk doel, maar het is wel een bijzonder 'minimale' voorziening, zeker in combinatie met de kwaliteit van het veld.
Hier heeft ooit gras gestaan
We schrijven veld en niet 'gras', want u ziet hier dat er veel te vinden is, maar gras is zeldzaam op dit veld. Gaten zijn er wel.
Een schoenmaatje 42 tussen de gaten
De eerlijkheid gebied te zeggen dat déze gaten niet in het voetbalveld liggen. Ze liggen er wel in de buurt van. Om u een indruk te geven hoe groot deze gaten ondertussen al zijn, hebben we er maar even een schoenmaatje 42 tussen gezet.

Een fors hol in het gras
Ook het gras aan de parkzijde kan soms wel een beetje aandacht gebruiken. We vinden er enkele konijnenholen die bijzonder diep zijn. Kinderen moeten op die velden niet meer rennen, want de holen zijn soms meer dan een halve meter recht   de diepte in.
Betonnen plantjes poten
Helaas bleek het noodzakelijk om dit jaar de perkjes kaal te houden en de struiken weg te snoeien. Misschien dat het volgend jaar weer wat kan worden opgebouwd en dat we het dan wel netjes in stand kunnen houden?

-------
De foto's op deze pagina zijn vooral gericht op wat nog niet in orde is in het park (situatie 2006). Het is echter best een mooi park met maar liefst vier hondentoiletten, vier speeltoestel hoeken met speeltoestellen voor verschillende leeftijden. De   bestrating van teer ligt er perfect bij. De verlichting is zover bekend nu ook prima. Er is een kinderboerderij te vinden en buiten het trapveld ligt het gras er ook mooi bij.
Enkele bekeuringen, gegeven aan hondenbezitters, heeft het aantal drollen in het gras al flink doen afnemen. Jammer dat deze opvoedingsactie toch nodig was. We spreken de hoop uit dat vanaf nu hondenbezitters hun hond gebruik laten   maken van één van de hondentoiletten. Zo blijft het park voor iedereen leuk te gebruiken. Overigens zijn de bekeuringen voor loslopende en poepende honden niet mals. We keken het nog even voor de hondenbezitters na (Situatie 2007):
  • Niet bij u hebben van opruimmiddel; 50 euro
  • Laten poepen in het park; 75 euro
  • Niet aanlijnen van de hond buiten publieke plaatsen en speelvelden; 50 euro
  • Niet aanlijnen van de hond op publieke plaatsen en speelvelden; 75 euro
Terug naar de inhoud