De wijk waar de meeste bestenaren wonen
Naastenbest
Dit was ooit één van de drie Bestse buurtschappen die tot Oirschot behoorden. In 1819 werd Best 'onafhankelijk' van Oirschot en ontstond de nieuwe zelfstandige gemeente Best. Dit na een strijd van letterlijk eeuwen die ooit begon nadat de gezamenlijke kerk die tussen de Oirschotse en Bestste buurtschappen stond verplaatst werd naar het centrum van Oirschot.
Daarna moesten die van Best lang reizen om in de kerk te komen en ontstond de wens om in Best een eigen kerk op te zetten en als dorp zelfstandig verder te gaan.
Na de bouw van de wijk Hoge Akker bleef de vraag naar woningen enorm en werd besloten om ook in en rond Naastenbest een forse wijk te bouwen. De daar al bestaande bebouwing in de vorm van enkele boerderijen en wat huizen langs het spoor en wat wegen werden opgekocht door de gemeente en daarna gesloopt. Van de oorspronkelijke lijnen in de velden bleef vrijwel niets over.
De wijk werd vooral opgezet voor personeel van Philips. Dat was ook goed te merken want de woningen werden bij de bouw voorzien van een koelkast, vaatwasser en badkamerlamp van het merk... u raadt het al... Philips.
Ook hadden de huizen centrale verwarming. Een uitzonderlijke situatie in de jaren zestig daar waar het huurhuizen betrof.
In de wijk werd door de gemeente een sportzaal gebouwd die ook ging dienen als noodkerk omdat er in 1966 nog een eigen kerk gebouwd moest gaan worden.
In 1987 was het kerkbezoek al zo afgenomen dat de parachie opging in de St. Anthoniusparochie.
Het gebouw dat oorspronkelijk begon als sportzaal werd toen buurthuis, theaterruimte en kinderopvang.
De straten in Naastenbest zijn genoemd naar Nederlandse zeehelden en schilders.
In 1974 kocht de gemeente de panden Oirschotseweg 35 en 37. Deze panden werden gesloopt zodat de Prins Bernhardlaan kon worden aangesloten op de Oirschotseweg.


