Luchtfoto's van Kantonnier en Wilhelminadorp - MooiBest

MooiBest.com
Ga naar de inhoud

Luchtfoto's van Kantonnier en Wilhelminadorp

Luchtfoto's

Vanuit de jaren 50 is deze foto
foto wilhelminadorp
Prachtig om te zien hoe de akkers er nog bij lagen en het kanaal nog deel uitmaakte van het landschap. Het kanaal is er nog, maar wie geen hond heeft om uit te laten zou bijna vergeten dat het kanaal er nog ligt.

Op deze foto:
Oud Wilhelminadorp in Best
Kunt u de boerderij "Mariahoeve" nog zien liggen. Ze ligt achter de wijk die we nu "oud" Wilhelminadorp noemen. Achter deze wijk zien we al wat activiteiten die lijken te wijzen op de naderende bouw van onze wijk. De foto is ter beschikking gesteld door Mobest.
        
Een andere foto van een stukje Oud Wilhelminadorp met de weilanden van waar nu onze wijk ligt vindt u hier:
wilhelminadorp 1974
Ergens voor 1985 werd deze foto genomen. Of het winter van 1983 of 1984 was blijft vooralsnog onduidelijk.
Philips Medical in Best
Links bovenin de wijk, met de eerste woningen in de hoek van Weegbree in aanbouw. Dank aan Filip Vugts

In 1985 werd er eindelijk eens een foto van de wijk genomen. deze was toen in aanbouw en goed te zien is hoe de wijk in kleine delen werd opgebouwd.
Kantonnier 1985
Waarschijnlijk begin jaren '90 werd de foto hieronder gemaakt. Het Wilhelminapark moet nog worden aangelegd en achter de Meckelenburgweg is nog vrijwel geen bebouwing aanwezig. De wijk zelf is wel al volgebouwd maar heel wat dakkapellen, uitbouwen en schuurtjes moeten nog gebouwd gaan worden!
Luchtfoto Kantonnier Best
Overigens ook leuk te zien, de Iman van den Boschstraat was nog doorlopende weg en onder de hoogspanningsdraden was toen nog altijd gras te vinden (rechtsboven)
        
Dank aan Fam. Janssen

Begin 2000 is deze luchtfoto van de wijk genomen:
Uitbreiding Wilhelminadorp
Foto: Te Best Wart

Heeft u nog foto's die ons een blik in de geschiedenis van de wijk Kantonnier gunnen, laat u dat dan even weten. Na het scannen krijgt u de foto weer snel retour. Mailt u even naar tom @ lassing . nl
Terug naar de inhoud